2009. június 4., csütörtök

ÁPRILIS 4-E



Hazánk felszabadítása!
Vajon tényleg felszabadult a Magyar hon?! Az orosz hadsereg kiűzte Magyarországról 1945 április 4-én a németeket, akik kissé kihasználtak és uraltak minket. Arról nem is szólva, hogy mindkétszer az ő oldalukon buktunk el. Na de miért is baj, avagy miért is keserű ez a felszabadítás? Szegény megboldogult Dédnagyanyám mondta, aki megélte mind a kettő világháborút, hogy
"nem az volt a baj, hogy felszabadítottak, hanem, hogy véletlen itt felejtették magukat"
Sajnos, vagy éppen hálát kéne adnom, hogy nem írhatom meg hitelesen, -mert akkor még anyukám sem élt- mivel nem voltam jelen, de szerény véleményem elmondhatom pár gondolatban. Az elkeseredett ország, lát egy reménysugarat, az egyszerű megfáradt hétköznapi ember azt gondolná, hogy Isten küldte a szabadságot hozó Ruszkikat, de aki benne volt, így vagy úgy, az pontosan tudta miért jönnek. Elmúlt egy uralom és jött egy borzalom. Jelenhez képest, ma van oly idős aggastyán aki azt a véleményt osztja, hogy jobb volt az az idő mivel akkor volt az embernek munkája, igaz nem gazdagodott meg de volt miből élnie. Személy szerint rosszullét kap el a kommunista építményekkel kapcsolatban, ha csak rájuk nézek a börtön jut eszembe. Minden ugyan az a séma, és még az eszmének is ugyan úgy kellett járni. Talán a "szürke hétköznapok" jutnak róla eszembe. Az a fogalom, hogy szólásszabadság, talán nem is létezett akkoriban! Hagyjuk meg, talán most a jelen is kissé kezd hasonlítani a múltra.
Egy szó mint száz, a fogalom, oly mint felszabadítás kissé vicces, ám hogy mely nemzet volt drasztikusabb azt talán csak azok tudnák megmondani akik meg is tapasztalták!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése